dinsdag 8 november 2011

Firefox8 nu al uit

Mozilla heeft de nieuwe versie van zijn webbrowser te vroeg online gezet. Firefox 8 is daarmee al voor de officiële lancering te downloaden.
Mozilla, de fabrikant van Firefox, plaatste de nieuwe versie van de opensource-browser twee dagen voor de officiële datum online. Techsite GHacks ontdekte de bestanden op Mozilla's ftp-server. De nieuwe Firefox is daarmee nu al te downloaden via ghacks voor zowel Windows, Mac en Linux.

Twitter-integratie

In de nieuwe versie is Twitter geïntegreerd in de adresbalk, waarmee op hashtags en usernames te zoeken is. Verder zit een beveiliging voor toolbars ingebouwd. Alleen na toestemming van de gebruiker zijn toolbars van derden zichtbaar in de browser. Mozilla paste daarnaast het add-on- en tabbladbeheer aan en verbeterde de efficiëntie van het geheugengebruik.

Update-uitputting

Mozilla kondigde eerder aan de updatecyclus van de browser te versnellen. Hierbij lanceert het bedrijf elke 6 weken een nieuwe versie. Dit jaar kwamen er al vier browserversies op de markt, van Firefox 4 in maart tot Firefox 7 eind september. Mozilla kondigde vorige maand aan over te stappen op automatische, stille updates. Volgens de bedrijf zouden gebruikers last hebben van ´update-uitputting'. De eerste automatische update van de browser staat gepland voor 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten